وب سایت آسمان در راستای ارائه اخبار در زمینه های گونان اقدام به ارائه خبردرضمینه ورزشی خود با بهترین گرداوری خبر از معتبر ترین منابع به نقل از خبرگذاری ایسنا نموده. لذا در این ضمینه شما را به مطالعه خبر فوق به نقل از خبر گذاری ایسنا مینماید.
گزارش| چالش بزرگ اردوغان برای اعزام نیرو به لیبی
دولت اردوغان برای اعزام نیرو به لیبی و حمایت از دولت وفاق ملی در برابر ژنرال حفتر٬ به آرای دو سوم از نمایندگان مجلس نیاز دارد اما تامین این رای در شرایط فعلی ناممکن به نظر میرسد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم٬ تب رونمایی از خودرو ملی برقی ترکیه تا حدی فرو نشست و حالا باز هم٬ مساله لیبی٬ داغ ترین مساله سیاسی ترکیه است و حزب عدالت و توسعه به عنوان حزب حاکم٬ بر این باور است که حتماً باید نظامیان ترکیه به لیبی اعزام شوند.
ابراهیم کالین سخنگو و مشاور رئیس جمهور ترکیه در مورد ضرورت این اقدام گفته است:«امنیت ما در خارج از مرزهای میثاق ملی است. در عراق٬ سوریه٬ مدیترانه و آسیای میانه و قفقاز. بنابراین کسی نباید از ما بپرسد: در لیبی چه کار داریم؟» اما حالا مشخص شده که دولت اردوغان برای اعزام نیرو به لیبی و حمایت از دولت وفاق ملی در برابر ژنرال حفتر٬ به آرای دو سوم از نمایندگان مجلس نیاز دارد اما تامین این رای در شرایط فعلی ناممکن به نظر میرسد.
چاووش اوغلو: درخواست اعزام نیرو به لیبی امروز به پارلمان ارسال میشوددیدار چاووش اوغلو با رهبر حزب جمهوری خلق درباره تحولات لیبیچاووش اوغلو: برخی به دنبال تبدیل لیبی به سوریه دیگری هستند
تلاش چاووش اوغلو برای اقناع مخالفین
مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه دیروز به مدت یک ساعت با کمال کلیچدار اوغلو رهبر حزب جمهوری خلق گفتوگو کرده و از او خواست از طرح اعزام نیرو به لیبی٬ حمایت کند. اما پس از پایان این دیدار٬ معاون سیاست خارجی حزب مزبور به شکل رسمی اعلام کرد که سخنان چاووش اوغلو قانع کننده نبوده و حزب جمهوری خلق با فرستادن سربازان ترکیه به لیبی مخالف است.
روزنامه جمهوریت در شماره امروز خود از قول کمال کلیچدار اوغلو چنین تیتری زد:«سربازان ما را به بیابانهای لیبی نفرستید.»
تناقض اردوغان در سوریه و لیبی
دیشب محرم اینجه از سیاستمداران برجسته حزب جمهوری خلق و نامزد انتخابات ریاست جمهوری در دور گذشته در مصاحبه با سی.ان.ان گفت:«ما باید نقش برادر بزرگتر را ایفا کنیم. حفتر و السراج٬ هر دو فرزند لیبی هستند. کسی که آنجا بیگانه است٬ ماییم. اگر آنها فردا به نتیجه جدیدی برسند و با هم آٖشتی کنند٬ این ماییم که ضرر خواهیم کرد. ما در سوریه مشکلات بزرگی برایمان پیش آمده و تجربه تلخ سوریه به ما میگوید که نباید سرباز بفرستیم. من جای اردوغان باشم٬ عجله نمیکنم. هم با حفتر صحبت میکنم و هم با السراج. تلاش میکنم آنان را به نتیجه جدید برسانم تا بتوانند با هم کار کنند.»
اینجه همچنین گفت:«سیاست اردوغان در لیبی و سوریه متناقض است. او در لیبی میگوید: به خاطر دفاع از دولت مشروع لیبی٬ باید نیرو اعزام کنیم. اما در مورد سوریه نگاه دیگری دارد و علیه دولت مشروع سوریه میجنگد. چنین چیزی قابل قبول نیست.»
باغچلی: نزد من نیایید
دولت باغچلی رهبر حزب حرکت ملی که در همراهی با اردوغان ائتلاف جمهور را تشکیل داده دو روز پیش اعلام کرد: نیازی نیست کسی ما را اقناع کند و نزد ما بیاید. ما خودمان بر این باوریم که اعزام نیرو یک ضرورت مهم در راستای حفظ امنیت ملی ترکیه است و حتماً باید سربازان ما آنجا باشند.
باغچلی با تشر و کنایه٬ حزب جمهوری خلق را زیر سوال برده و آنان را به تبعیت از بیگانگان متهم کرد. او گفت: از آنجایی که آنان رویکرد ملی ندارند و از دیگران دستور میگیرند٬ نمیخواهند به لیبی برویم. مگر این حزب٬ توسط آتاتورک تاسیس نشده است؟ مگر آٖتاتورک٬ مدتها در لیبی نجنگید؟
سران حزب جمهوری خلق در پاسخ به این انتقاد میگویند: زمانی که آتاتورک در لیبی میجنگید٬ امپراتوری عثمانی از بین نرفته بود و لیبی تکهای از سرزمین ما بود. حالا چرا باید آنجا باشیم؟
مرال آکشنر چه میگوید؟
مرال آکشنر که مدتی وزیر کشور ترکیه بوده و همواره با موضع ملی گرایانه خود شناخته شده٬ حالا رهبر حزبی است که در بدو تاسیس توانست در مجلس ملی ترکیه صاحب 39 کرسی شده و به یکی از ارکان جدید قدرت حزبی ترکیه تبدیل شود.
دیروز چاووش اوغلو با آکشنر هم به مدت 90 دقیقه صحبت کرد. اما حزب خوب٬ برخلاف حزب جمهوری خلق٬ فوراً موضع نگرفت و اعلام کرد که پاسخ نهایی به این درخواست دولت را در یک نشست داخلی تعیین خواهد کرد.
موضع کردهای مخالف چیست؟
حزب دموکراتیک خلقها به عنوان مهمترین نهاد اقماری قانونی پ.ک.ک در ترکیه٬ 61 کرسی دارد. اما 2 کرسی حزب کارگر و 1 کرسی حزب مناطق دموکراتیک هم٬ به شکل غیرمستقیم به همین حزب تعلق دارد و با 64 رای٬ اندکی بیش از 10 درصد کرسیهای مجلس را در اختیار دارد.
این حزب٬ با تمام تصمیمات دولت و اکثریت مخالف است و قطعاً در مورد لیبی نیز رای منفی خوهد داد.
پنجشنبه سخت برای اردوغان
روز پنجشنبه هفته جاری٬ مصطفی شن توپ رئیس مجلس ملی ترکیه٬ نمایندگان را در یک نشست اضطراری گرد هم میآورد تا در مورد اعزام نیرو به لیبی رای دهند.
بر اساس قانون٬ باید دست کم دو سوم از نمایندگان حاضر٬ به این طرح رای مثبت دهند. مجلس ترکیه 600 کرسی دارد که البته 11 کرسی به خاطر استعفا و وفات خالی شده و بنابراین باید دو سوم از 589 نماینده رای مثبت دهند تا اردوغان بتواند سربازان کشورش را عازم لیبی کند.
با احتساب آرای حزب جمهوری خلق و حزب دموکراتیک خلقها باید گفت: در حال حاضر٬ طرح اعزام نیرو به لیبی٬ 203 مخالف دارد.
حزب خوب به رهبری خانم آکشنر 39 کرسی٬ حزب حرکت ملی به رهبری باغچلی 49 کرسی و حزب عدالت و توسعه به رهبری اردوغان دارای 290 کرسی است. حتی اگر به فرض این که خانم آکشنر هم در کنار اردوغان و باغچلی قرار بگیرد٬ آنان مجموعاً 378 رای خواهند داشت و با فرض جذب آرای مستقلین و احزاب کوچک٬ شمار نهایی رای این گروه به عدد 386 میرسد که باز هم تامین کننده دو سوم رای نمایندگان مجلس نیست.
با این حال٬ ماده 91 قانون اساسی ترکیه و قوانین مربوط به اعلان جنگ به گونهای نوشته شده که تفسیر آن میتواند به نفع رئیس جمهور تمام شود. چرا که بر اساس یکی از جملات این ماده٬ صلاحیت و حق اعزام نیرو با مجلس است اما اگر در چارچوب توافق مکتوب باشد٬ رئیس جمهور هم میتواند تصمیم بگیرد. حالا اردوغان هم میتواند بر اساس متن توافق با السراج چنین اقدامی انجام دهد اما نهایتاً مسئولیت ریسک آن با خود رئیس جمهور و حزب حاکم خواهد بود و در صورت شکست٬ گزک به دست مخالفین خواهد داد.
انتهای پیام/
بزرگترین ارائه دهنده خبرهای گوناگون در ضمینه های مختلف در بستر وب به صورت فوق العاده سریع